Výborný zemiakový prívarok s klobásou, alebo s vajíčkom. Overený recept webu Dobrézemiaky.sk.

Výborný zemiakový prívarok s klobásou, overený recept. Pripravte si doma chutné a zároveň tradičné jedlo našich predkov. Zemiaky boli zákaldnou súčasťou našej kuchyne po stáročia.

Nepotrebujete veľa surovín. Tou základnou sú zemiaky, ktoré sú určite dostupné v každej domácnosti. Rovnako dnes a inak tomu nebolo ani v minulosti.

Nenadarmo sa už stáročia hovorí, že základnom slovenskej kuchyne sú krumple a kapusta.

Kapustu vám tentoraz netreba, ale skvelý zemiakový prívarok vám určite bude chutiť. Nejde vôbec o zložitý recept, jednoducho po pár minútach budete mať doma na stole skvelý a chutný prívarok.

Takže ak milujete prívarky, tento si určite doprajete nesmirne radi. A zaručene bude chutiť aj ostatným spolustolovníkom. Rovnako však aj kyslá zemiaková polievka. Dobrú chuť. Sedliacka fazuľová polievka, skúste overený recept. Vyskúšajte aj naše tipy, ako využiť zemiakovú kašu. Vyskúšajte aj pečené zemiaky z webu chutné recepty. Alebo vyskúšajte aj náš guláš so zemiakmi. a recept na hovädzí guláš. Tu je zase Vianočná kapustnica s udeným mäsom a klobásou.

Výborný zemiakový prívarok

Ingrediencie

  • 7 kusov stredných zemiakov
  • 1 cibuľa
  • trošku masla, alebo olivového oleja
  • 1 šľahačková smotana
  • 1 liter plnotučného mlieka
  • 2 polievkové lyžice hladkej múky
  • mletá červená paprika
  • soľ
  • celá rasca
  • čierne korenie celé
  • bobkový list
  • nové korenie
  • cukor
  • citrónová šťava

Obľúbené zemiaky na kyslo, tradičný recept webu Zenyvmeste.sk

Príprava receptu

  1. Zemiaky si očistíme, umyjeme a nakrájame na kocky. Cibuľu si nakrájame nadrobno a opražíme na masle a olivovom do sklovita. Vložíme nakrájané zemiaky.
  2. Pridáme lyžicu mletej červenej papriky, soľ, celú rascu (drvenú), čierne korenie celé (3ks), bobkový list (1ks), nové korenie (2ks).
  3. Opražíme a zalejeme vodou po okraj zemiakov. Varíme do mäkka.
  4. Počas varenia si pripravíme zálievku. Smotanu, pol litra mlieka  a hladkú múku si poriadne vymiešame, aby neboli hrudky. Túto zmes nalejeme k zemiakom, dolejeme ešte zvyšné mlieko a za stáleho miešania prevaríme. Ak je omáčka hustá, pridáme mlieko (môžeme aj vodu), záleží akú konzistenciu obľubujeme.
  5. Dochutíme cukrom a citrónovou šťavou, prípadne ešte dosolíme. U nás je tento prívarok veľmi obľúbený s uvareným vajíčkom, ale aj s volským okom, špekáčikom. A tu je naša kapustnica s klobásou. Vyberte si aj recepty ako sa pripravuje krémová polievka.

Ďalšie zaujímavé recepty na jedlá zo zemiakov – kliknite