Výborný zemiakový prívarok s klobásou, alebo s vajíčkom. Overený recept webu Dobrézemiaky.sk.

Výborný zemiakový prívarok s klobásou, overený recept. Pripravte si doma chutné a zároveň tradičné jedlo našich predkov. Zemiaky boli zákaldnou súčasťou našej kuchyne po stáročia.

Nepotrebujete veľa surovín. Tou základnou sú zemiaky, ktoré sú určite dostupné v každej domácnosti. Rovnako dnes a inak tomu nebolo ani v minulosti.

Nenadarmo sa už stáročia hovorí, že základnom slovenskej kuchyne sú krumple a kapusta.

Kapustu vám tentoraz netreba, ale skvelý zemiakový prívarok vám určite bude chutiť. Nejde vôbec o zložitý recept, jednoducho po pár minútach budete mať doma na stole skvelý a chutný prívarok.

Takže ak milujete prívarky, tento si určite doprajete nesmirne radi. A zaručene bude chutiť aj ostatným spolustolovníkom. Dobrú chuť.

Výborný zemiakový prívarok

Ingrediencie

  • 7 kusov stredných zemiakov
  • 1 cibuľa
  • trošku masla, alebo olivového oleja
  • 1 šľahačková smotana
  • 1 liter plnotučného mlieka
  • 2 polievkové lyžice hladkej múky
  • mletá červená paprika
  • soľ
  • celá rasca
  • čierne korenie celé
  • bobkový list
  • nové korenie
  • cukor
  • citrónová šťava

Obľúbené zemiaky na kyslo, tradičný recept webu Zenyvmeste.sk

Príprava receptu

  1. Zemiaky si očistíme, umyjeme a nakrájame na kocky. Cibuľu si nakrájame nadrobno a opražíme na masle a olivovom do sklovita. Vložíme nakrájané zemiaky.
  2. Pridáme lyžicu mletej červenej papriky, soľ, celú rascu (drvenú), čierne korenie celé (3ks), bobkový list (1ks), nové korenie (2ks).
  3. Opražíme a zalejeme vodou po okraj zemiakov. Varíme do mäkka.
  4. Počas varenia si pripravíme zálievku. Smotanu, pol litra mlieka  a hladkú múku si poriadne vymiešame, aby neboli hrudky. Túto zmes nalejeme k zemiakom, dolejeme ešte zvyšné mlieko a za stáleho miešania prevaríme. Ak je omáčka hustá, pridáme mlieko (môžeme aj vodu), záleží akú konzistenciu obľubujeme.
  5. Dochutíme cukrom a citrónovou šťavou, prípadne ešte dosolíme. U nás je tento prívarok veľmi obľúbený s uvareným vajíčkom, ale aj s volským okom, špekáčikom.

Ďalšie zaujímavé recepty na jedlá zo zemiakov – kliknite